Recepty

Recepty > omáčky > křenová omáčka s uzeným masem

Křenová omáčka s uzeným masem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g uzeného masa, 250 ml smetany, lžíce hladké mouky, sůl, strouhaný křen

Jak připravit tento recept:

Uzené maso vložíme do studené vody a dáme vařit. Po deseti minutách varu slijeme a znovu zalijeme vodou (nejlépe vařící) a maso uvaříme do měkka. Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uložíme do tepla. Vývar z uzeného masa naředíme trochu vody, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Smetanu smícháme s hladkou moukou, přidáme špetku soli, rozkverláme a za stálého míchání vlijeme do vývaru. Vsypeme strouhaný křen, promícháme a přidáme máslo. Znovu uvedeme do varu a zvolna provařujeme asi čtvrt hodiny za průběžného míchání. Plátky uzeného masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s kynutým knedlíkem.

Další recepty:
Křehký koláč s brusinkami pečeme v předem vyhřáté troubě.
Čínská krabí polévka s mletým pepřem.
Křenová polévka se smetanou.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Krabí polévka se přímo nabízí k ochucení provensálským kořením.
Křenová omáčka je vhodná k hovězímu masu.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou smícháme a dochutíme.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Koprová omáčka se smetanou.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Zelná polévka s uzeným masem dochutíme a podáváme.
Polévka z uzené ryby

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje křenová omáčka s uzeným masem a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.