Recepty > omáčky > křenová omáčka se šlehačkou s vinným octem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce strouhaného křenu, 1 šálek šlehačky 1/4 šálku vinného octa, trochu cukru
Jak připravit tento recept:
Křen nasypeme do ušlehané smetany, přidáme vinný ocet, cukr a kvedláme do zahoustnutí. Připravujeme těsně před podáváním, hodí se zvláště k rybě na modro.
Další recepty:
Majonéza z mléka s octem, pepřem a hořčicí.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Italská polévka s rýží ke které přidáme pyré z mrkve.
Kuře s hořčičnou omáčkou podáváme s vařenými těstovinami.
Domácí majonéza mixovaná ve vysoké nádobě.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Koprová omáčka se smetanou.
Křenová polévka podle chuti dosolená.
Hovězí maso s křenem ke kterému přimícháme křenovou pastu.
Sekaná se sýrem a křenem kterou pečeme asi 45 minut.
Kotlety na šlehačce zalijeme šlehačkou.
Ruská polévka boršč který zahustíme smetanou s rozkvedlanou lžící mouky.
Jednoduchá rajská polévka s citronovou šťávou.
Křenová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje křenová omáčka se šlehačkou s vinným octem a recept na přípravu.