Recepty > polévky > křenová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr nálevu z kyselého zelí, 250g hovězího masa, 3 lžíce strouhané mrkve, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1 lžička sladké papriky, 200 ml smetany, 3 lžíce strouhaného křenu, sůl
Recept na přípravu:
Do nálevu z kyselého zelí vložíme nadrobno nakrájené hovězí maso a nastrouhanou mrkev, přivedeme k varu a vaříme, až je maso měkké. Do rozehřátého oleje přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a sladkou papriku. Takto připravenou jíškou zahustíme polévku a povaříme. Při podávání do polévky přidáme smetanu, křen a podle chuti dosolíme.
Další recepty:
Koprová polévka z kopru.
Tyrolské knedlíčky do polévky - na drobné kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme...
Uzený vývar - uzená žebra vložíme do studené vody...
Tukožroutská polévka kterou jíme týden.
Vepřová kýta na zelenině a šunce.
Křenová omáčka je vhodná k hovězímu masu.
Játrové knedlíčky do polévky - umeleme játra a cibuli...
Kotlety na zelenině pečeme v troubě.
Koprová kulajda se smetanou.
Koprová omáčka s hovězím a knedlíkem.
Králičí polévka se smetanou
Ochutnejte recept křenová polévka.