Recepty > polévky > krétina polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr hovězího vývaru, 250 g mrkve, 1 cibule, 30 g rýže, 2 lžíce másla, pepř, sůl, petrželka, 4 plátky veky
Recept na přípravu:
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na polovině másla, přidáme jemné plátky mrkve, osmahneme a zalijeme vývarem (lze použít i bujonovou kostku), osolíme, opepříme, dáme i propláchnutou rýži a 20 minut vaříme. Necháme trochu zchladnout, rozmixujeme a polévku nalijeme na talíře s opečenou topinkou, povrch posypeme zelenou sekanou petrželkou.
Další recepty:
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Jogurtová majonéza s olejem a hořčicí.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Rýžové nudle s brokolicí ozdobíme čerstvou bazalkou.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Rýžová kaše s meruňkami recept.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Francouzská bramboračka
Krétina polévka přináší na české talíře svoji chuť.