Recepty

Recepty > polévky > krkonošská kulajda

Krkonošská kulajda

Suroviny potřebné pro přípravu:

brambory, smetana, hladká mouka, kopr (sušený nebo naložený v octu), houby, vejce, kmín, sůl

Recept na přípravu:

Oloupané brambory nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme horkou osolenou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku. Vývar s uvařenými bramborami zalijeme smetanou. Přidáme houby. Za občasného prokvedlání polévku povaříme 5 minut. Ochutíme koprem a před podáváním přidáme do talíře rozkrájená natvrdo vařená vejce. Smetanu můžeme nahradit kysaným mlékem.

Další recepty:
Sýrová roláda kterou krájíme na tenké plátky.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Kapustová polévka s bramborem který necháme vařit do změknutí.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Gulášovka s párkem a brambory.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Krkonošská bramboračka s houbami

Recepty
Motto

Krkonošská kulajda má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.