Recepty > polévky > krkonošské kyselo
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
chlebový kvásek, hrst sušených hub, 2 vejce, 1 lžíce másla, 1 menší cibule, 3/4 šálku mléka, 1 lžíce hrubé mouky, sůl, kmín
Recept na přípravu:
Kvásek polijeme vlažnou vodou a necháme v teple aspoň 4 hodiny kvasit. Houby zalijeme vodou, přidáme kvásek, sůl a kmín a 15 minut vaříme. Osolené mléko, vejce a lžíci hrubé mouky smícháme a upečeme na másle pod pokličkou jako svítek. Přidáme do polévky spolu s dorůžova osmaženou cibulkou. Krkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Špenátová polévka z mraženého špenátu kterou zjemníme smetanou a vaječným žloutkem.
Hrachová polévka ze sáčku je rychle hotova.
Kuřecí nudličky s hráškem osmažíme na rozpáleném oleji.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Šunkové noky do polévky zavaříme v polévce.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Houbová polévka na kyselo podle chuti dochutíme maggi.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka s klobásou a bramborami.
Kyselo
Ochutnejte recept krkonošské kyselo.