Recepty

Recepty > polévky > krkonošské kyselo s kváskem

Krkonošské kyselo s kváskem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

10 g sušených hub, 200 g chlebového kvásku, sůl, kmín, 50 g másla, 1 cibule, 4 vejce, 1 dl smetany, 500 g brambor, 1 litr vody

Recept na přípravu:

Houby vložíme do vody, necháme nabobtnat, vodu vyměníme, houby uvaříme. Chlebový kvásek zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín, vývar i s houbami. Takto připravené kyselo necháme zvolna asi půl hodiny vařit. Nakonec přidáme drobně krájenou a na másle osmaženou cibulku a osmažená, ne příliš hustě umíchaná vejce. Vše zamícháme, přidáme smetanu a dochutíme. Do hotového kysela při servírování přidáme ve slupce uvařené, po uvaření oloupané a rozkrájené brambory.

Další recepty:
Kyselá houbová omáčka kterou zjemníme kouskem másla.
Čínská pikantní polévka s houbami.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Čínská švestková omáčka správné hustoty.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Francouzská cibulová polévka kterou posypeme petrželovou natí.
Jemná bramborová polévka s mlékem.
Houbová polévka se smetanou důkladně povařená.
Omáčka z cibule s vařeným bramborem.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Polévka kyselo z hub

Recepty
Motto

Krkonošské kyselo s kváskem přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.