Recepty > omáčky > krkovička s křenovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
plátky krkovičky, cibule, studená nebo sušená šunka, šalvěj, papriková omáčka - pomazánka (Kuafland), křen, mletý zázvor, grilovací koření, sůl, olej
Jak připravit tento recept:
Naklepanou krkovičku osolíme a posypeme kořením. Na každý plátek položíme několik lístků šalvěje, omotáme šunkou, přimáčkneme nebo přichytíme párátky. Na rozehřátém olej zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka a poté vložíme plátky krkovičky, které z obou stran osmažíme. Šunka by se měla při smažení na plátek masa přichytit. Poté trochu podlijeme a vložíme do rozpálené trouby, kde krkovičku pečeme. Když je maso měkké, vyjmeme ho z pekáče, do výpeku přidáme sklenku paprikové omáčky a strouhaný křen, promícháme, prohřejeme a při servírování maso vzniklou směsí na talíři polijeme.
Další recepty:
kuře se sýrovou omáčkou, pikantní vepřová krkovička, boloňská omáčka, kuřecí prsíčka plněná hermelínem, jak udělat chilli omáčku, kuřecí maso se sýrovou omáčkou, domácí tatarka, houbová omáčka, medová marináda, pikantní krokety s hermelínem, játrová omáčka, vepřové plátky na žampionech, domácí klobásy, houbová omáčka se smetanou, čínská polévka
Dozvíte se zde, jak se připravuje krkovička s křenovou omáčkou.