Recepty > polévky > kroupová česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g tuku (sádla), 8 dkg krup, 500 ml vody, sůl, 1 lžíce polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, majoránka, petrželka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém tuku dozlatova osmažíme kroupy, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Když jsou kroupy měkké, polévku zahustíme nasucho opraženou moukou, ochutíme česnekem rozetřeným se solí, majoránkou a nadrobno rozsekanou petrželkou.
Další recepty:
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelná polévka z kysaného zelí s na kostičky nakrájeným párkem.
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Španělská česnečka kterou podáváme s kostičkami osmažené bagety.
Kroupová polévka s uzeným masem a kostičky brambor.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka z uzených kostí ochucená podle potřeby polévkovým kořením a solí.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Čínská rýže
Kroupová česnečka přináší na české talíře svoji chuť.