Recepty > polévky > kroupová česnečka horácké babičky
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 stroužků česneku, 80 g krup, 30 g tuku, 1,5 dl vody, lžíce polohrubé mouky, sůl, majoránka, petrželka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém tuku osmažíme kroupy dozlatova. Zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme doměkka. Zahustíme nasucho opraženou moukou, ochutíme třeným česnekem se solí, drcenou majoránkou a nadrobno sekanou petrželkou.
Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kuřecí polévka se žampiony, zeleninou a masem.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Rajská polévka s kukuřicí a celerem.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Babiččina kroupová česnečka s brambory.
Krupicová polévka s vajíčkem a sekanou petrželovou natí.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Kroupová polévka s uzeným masem
Kroupová česnečka horácké babičky přináší na talíře svoji chuť.