Recepty > moučníky a dezerty > kroupová kaše
Suroviny potřebné pro přípravu:
Krup 3/4 hrnku, vody 2 hrnky, oleje 1 polévková lžíce, mořská sůl, olej
Recept na přípravu:
Chceme-li připravit sypkou kaši, je třeba kroupy před namočením propláchnout a zbavit je tak moučného škrobu, který ulpívá na povrchu krup. Kroupy solíme až před dovařením, tuk dáváme do kaše proto, aby se kroupy nepřipalovaly. Před vařením kroupy namáčíme asi 12 hodin a vodu před vařením nesléváme.
Vodu s kroupami uvedeme do varu a přidáme tuk, asi po hodině vaření osolíme, kroupy častěji mícháme, aby se nepřipálili a vaříme je nejméně půl hodiny.
Další recepty:
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Těstoviny s vejci ozdobíme petrželí.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Rýžová kaše s čokoládou.
Kulajda s koprem a vejci dochucená octem.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Pohanková polévka s houbami, přidáme namočené houby.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Ovesná kaše sladká
Kroupová kaše vykouzlí na stole lahodnou chuť.