Recepty

Recepty > polévky > kroupová polévka s jarními bylinkami

Kroupová polévka s jarními bylinkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 a 1/4 l vody, 40 g krup, 80 g kořenové zeleniny, sůl, 2 hrstky jarních bylinek (směs špenátu, salátu, brukvových a ředkvičkových lístečků, petrželky, pažitky, listů jahod, fialek a mladých kopřiv), 1/8 l mléka, 30 g másla, kousek masoxu, muškátový květ

Recept na přípravu:

Na másle osmahneme kroupy, přidáme očištěnou, na menší kousky překrájenou zeleninu, zalijeme osolenou vodou a vaříme, až lze kroupy i zeleninu prolisovat. Bylinky opereme, spaříme , v malém množství vody povaříme, scedíme a nadrobno posekáme. Přidáme do polévky i s vodou ve které se vařily. polévku dochutíme masoxem, přisolíme a ještě krátce povaříme. Nakonec zjemníme mlékem a dochutíme muškátovým květem.

Další recepty:
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Kroupová polévka s uzeným masem ozdobíme ji majoránkou.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Halušky se zelím a uzeným masem smícháme v míse.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Pikantní zelňačka s brambory.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Kroupová polévka s houbami a brambory.
Uzená polévka s rýží

Recepty
Motto

Kroupová polévka s jarními bylinkami má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.