Recepty

Recepty > polévky > kroupová polévka s kapustou

Kroupová polévka s kapustou

Suroviny potřebné pro přípravu:

350 g skopového masa, sůl, 1 a 1/4 l vody, 150 g kořenové zeleniny, půl hlávky kapusty, kousek cibule, česnek, pepř, 40 g krup

Recept na přípravu:

Maso dáme vařit do vroucí vody, když začne měkknout, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, česnek a nakrájenou cibuli. Měkké maso vyjmeme z polévky, pokrájíme na menší kousky a vložíme zpátky do polévky spolu se zvlášť uvařenými kroupami. Hotovou polévku ještě dochutíme česnekem utřeným ze solí.

Další recepty:
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Kroupová polévka s uzeným masem ozdobíme ji majoránkou.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Kroupová polévka s houbami a brambory.
Uzená polévka s rýží

Recepty
Motto

Kroupová polévka s kapustou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.