Recepty

Recepty > polévky > kroupová polévka s koprem

Kroupová polévka s koprem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 l vody, 1 cibule, čerstvé nebo sušené houby, 2 hrsti krupek nebo perliček, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany, sekaný zelený kopr, citrón podle potřeby, špetka cukru

Recept na přípravu:

Do vroucí vody vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, čerstvé nebo sušené (předem namočené) houby, vyprané krupky (nebo perličky), osolíme a vše uvaříme za občasného míchání doměkka. V trošce studené vody nebo mléka rozmícháme hladkou mouku spolu se smetanou a polévku za stálého míchání zahustíme. Chvíli povaříme, přidáme sekaný kopr a odstavíme. Podle chuti přikyselíme, přisolíme či přisladíme.

Další recepty:
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Valašská kyselica s brambory.
Oukrop z bramborového vývaru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Sýrová polévka z taveného sýra a dvou vajec.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Kroupová polévka s uzeným masem kterou ozdobíme majoránkou.
Palačinky z ovesných vloček

Recepty
Motto

Kroupová polévka s koprem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.