Recepty

Recepty > polévky > kroupová polévka s kuřecím masem

Kroupová polévka s kuřecím masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

kroupy, máslo, kuřecí maso, drůbeží vývar, pórek, cibulová nať, sůl

Recept na přípravu:

Kroupy propláchneme, osušíme a za stálého míchání je dáme zesklovatět na rozehřáté máslo. Zalijeme drůbežím vývarem a pod pokličkou vaříme téměř doměkka. Mezitím nakrájíme na nudličky kuřecí maso. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Do vývaru s kroupami vložíme maso a pórek, dochutíme solí a vaříme ještě asi 15 minut. Polévku podáváme horkou a zdobenou sekanou cibulovou natí.

Další recepty:
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Sýrová roláda kterou krájíme na tenké plátky.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Gulášovka s párkem a brambory.
Krkonošská bramboračka s houbami

Recepty
Motto

Kroupová polévka s kuřecím masem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.