Recepty > polévky > kroupová polévka se smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 a 1/4 l vody, zmrazené kuřecí drůbky, 20 g másla, 100 g kořenové zeleniny, 40 g krup, 1/8 l sladké smetany, 1 žloutek, petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Očištěnou zeleninu dáme vařit do osolené vody spolu s drůbky. Zvlášť s máslem uvaříme kroupy. Když jsou drůbky měkké, polévku procedíme, vložíme do ní maso obrané z drůbků a pokrájené na menší kousky, uvařené kroupy a nadrobno nakrájenou zeleninu. Hotovou polévku zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali žloutek. Dále nevaříme, jenom polévku prohřejeme. Sypeme petrželkou.
Další recepty:
Krémová zelňačka se smetanou.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Kroupová polévka s houbami a brambory.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Kroupová polévka s uzeným masem ozdobíme ji majoránkou.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Uzená polévka s rýží
Kroupová polévka se smetanou má své chuťové kouzlo.