Recepty

Recepty > polévky > kroupová polévka se zeleninou a žampionem

Kroupová polévka se zeleninou a žampionem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 a 1/4 litru vody, 60 g krup, 30 g másla, 20 g hladké mouky, 1 větší žampión nebo jiná houba, 100 g kořenové zeleniny, sůl, pepř, 1/16 litru mléka, žloutek, petrželka

Recept na přípravu:

Přebrané a vyprané kroupy namočíme přes noc a druhý den je s kouskem tuku uvaříme do měkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z krup, přidáme očištěnou na plátky pokrájenou houbu, očištěnou na nudličky nastrouhanou zeleninu, prolisované kroupy a vaříme, až je vše měkké. Polévku podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec zalijeme mlékem, v němž jsme rozmíchali žloutek. Polévku dále nevaříme, jenom prohřejeme a hotovou okořeníme petrželkou.

Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Kroupová polévka s houbami a brambory.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Kroupová polévka s uzeným masem ozdobíme ji majoránkou.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kroupová česnečka recept

Recepty
Motto

Kroupová polévka se zeleninou a žampionem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.