Recepty

Recepty > polévky > kroupová polévka speciál

Kroupová polévka speciál

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g uzeného kolena, hrstka sušených hub, 20 g tuku, 20 g hladké mouky, 50 g krup, sůl, sladká paprika, 200 g kysaného zelí, česnek, 1 a 1/4 l vody

Recept na přípravu:

Uzené koleno dáme vařit. Houby předem namočíme. Z tuku a mouky připravíme jíšku, přidáme ji do polévky spolu se spařenými kroupami. Když jsou kroupy poloměkké, přidáme houby a překrájené zelí. Vaříme, až je vše měkké. Maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do polévky, přidáme šťávu se zelí, česnek utřený se solí a v malém množství tuku rozpuštěnou papriku. Necháme přejít varem a podáváme.

Další recepty:
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Halušky se zelím a uzeným masem smícháme v míse.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Pikantní zelňačka s brambory.
Kroupová polévka s uzeným masem ozdobíme ji majoránkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Kroupová polévka s houbami a brambory.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Uzená polévka s rýží

Recepty
Motto

Kroupová polévka speciál má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.