Recepty

Recepty > polévky > kroupová polévka z kapusty

Kroupová polévka z kapusty

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kapusta, 1 litr hovězího vývaru, 200 g uvařených krup, 1 cibule, 150 g sušených hub, 5 stroužků česneku, sádlo, hladká mouka, kmín, dobromysl, sůl

Recept na přípravu:

Houby namočíme v troše vody, kapustu nakrájíme na nudličky. Česnek utřeme s troškou soli. V hrnci rozpustíme sádlo na kterém dozlatova osmahneme oloupanou a nakrájenou cibulku. Vše zaprášíme hladkou moukou a osmažíme. Zalijeme vývarem, pečlivě rozmícháme, přidáme uvařené kroupy, kapustu, houby, kmín, dobromysl, česnek a vše patnáct až dvacet minut povaříme.

Další recepty:
Polévka z tvrdého chleba a žloutků.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Kroupová polévka s uzeným masem do níž přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Červený boršč s masem.
Krémová zelňačka kterou podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme zjemnit kouskem másla.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Hovězí vývar se zeleninou recept

Recepty
Motto

Kroupová polévka z kapusty má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.