Recepty > moučníky a dezerty > křupance
Suroviny potřebné pro přípravu:
600g hladké mouky, 450g rozpuštěného másla nebo hery, 2 žloutky, 50g droždí, 5 lžic mléka, lžíce cukru, špetka soli
moučkový a vanilkový cukr na obalení
Recept na přípravu:
Cukr, vlažné mléko a droždí rozmícháme na kvásek a necháme vzejít. Pak zpracujeme ostatní suroviny s vykynutým kváskem a těsto necháme vykynout. Vyválíme na 1 cm, vykrajujeme menší tvary, pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C. Ještě teplé obalujeme v cukru.
Další recepty:
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Ořechové hrudky nechte v chladu ztuhnout.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Biskupský beránek pečený.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Kynutý jablkový koláč s drobenkou
Křupance vykouzlí na stole lahodnou chuť.