Recepty

Recepty > kuře > křupavá kachna na medu

Křupavá kachna na medu

Potřebné suroviny:

Bude potřeba: 1 kachna
200 ml vody
50 ml plnotučného mléka
4 lžíce medu
sůl

Postup přípravy:

Kachnu omyjeme, zevnitř i zvenčí osolíme a vložíme na 12 hodin, ideálně přes noc, do lednice. Druhý den maso opět omyjeme, vložíme do pekáče, povrch osolíme, podlijeme vodou a přikryjeme pokličkou. Ve vyhřáté troubě pečeme asi hodinu. Pak kachnu otočíme, potřeme poloviční dávkou medu a pečeme asi 30 minut. Opět ji otočíme, potřeme zbylým medem a pečeme dalších 30 minut. Těsně před koncem polijeme maso 25 ml mléka a zapečeme. Otočíme, polijeme zbylým mlékem a druhou stranu taktéž dopečeme dozlatova.

Další jídla:
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kachna na medu s brambory.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Cuketa na kari ke které přilijeme kokosové mléko.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Krůta na pomerančích s brambory.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Králík na víně s omáčkou.
Pečený krocan recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla křupavá kachna na medu přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.