Recepty > moučníky a dezerty > krupicová kaše
Suroviny potřebné pro přípravu:
Budem potřebovat: 200 g krupice, 40 g sádla, sůl, 1 litr vody
Recept na přípravu:
Krupici opražíme na sádle dozlatova. Potom ji zalejeme vodou a necháme bobtnat. Nabobtnalou krupici osolíme, zamícháme a přilijeme tolik vody, aby krupici přesahovala asi 1 cm. Místo vody můžeme použít vývar, nebo vodu ochucenou masoxem. Dusíme tak dlouho, až se voda vydusí a krupice změkne. Hotovou kaši podáváme s opečeným masem a salátem nebo posypanou strouhaným sýrem, politou smaženou cibulkou a doplněnou zlným salátem.
Další recepty:
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Rýžová kaše s čokoládou.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Jáhlová kaše na sladko kterou při podávání doplníme kompotem.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Krupicová polévka recept.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Chléb s podmáslím upečeme.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Kroupová kaše na sladko
Krupicová kaše vykouzlí na stole lahodnou chuť.