Recepty > moučníky a dezerty > krupicová kaše na slano
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr mléka, 130 g krupice, sůl, 60 g másla, 1 cibule
Recept na přípravu:
Na třetině tuku opražíme dožluta krupici, zalijeme ji mlékem, osolíme a dobře promícháme. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Rozdělíme na talíře, posypeme osmaženou cibulkou a polijeme máslem. podáváme jako přílohu k leču nebo i k jiné dušené zelenině. Se sázenými vejci nebo s opečenou slaninou ji podváme jako samostatný pokrm a doplníme salátem nebo okurkou.
Další recepty:
Dip do tortilly necháme rozležet.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Chléb s podmáslím upečeme.
Rýžová kaše s čokoládou.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Krupicová polévka recept.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Jáhlová kaše na sladko kterou při podávání doplníme kompotem.
Kroupová kaše na sladko
Krupicová kaše na slano vykouzlí na stole lahodnou chuť.