Recepty > moučníky a dezerty > krupicová kaše s jablky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg jablek, 100 g krupice, 100 g cukru, špetka soli
Recept na přípravu:
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na kousky. rozdusíme s trochou vody na kaši. Do kaše zavaříme krupici, přidáme špetku soli a za stálého míchání ji pomalu uvaříme. Podle potřeby můžeme během varu přidat trochu vroucí vody. Do uvařené kaše vmícháme potřebné množství cukru, záleží na kyselosti jablek a necháme rozpustit. Kaši rozdělíme na talíře, omastíme máslem a posypeme cukrem se skořicí.
Další recepty:
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Krupicová polévka recept.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Rýžová kaše s čokoládou.
Chléb s podmáslím upečeme.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Jáhlová kaše na sladko kterou při podávání doplníme kompotem.
Kroupová kaše na sladko
Krupicová kaše s jablky vykouzlí na stole lahodnou chuť.