Recepty > moučníky a dezerty > krupicová kaše s vejci
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr mléka, sůl, 130 g krupice, 1 cibule, 50 g sádla nebo slaniny, 2-3 vejce, pažitka nebo petrželka
Recept na přípravu:
Krupici zalijeme osoleným mlékem a za stálého míchání uvaříme kaši. Do horké kaše přilijeme rozkvedlaná vejce a mícháme až se srazí. V sádle nebo na rozškvařené slanině osmažíme cibulku. Nalijeme na kaši rozdělenou do talířů a posypeme zelenou natí. Tato kaše chutná k opékané uzenině, ke klobáse nebo k uzenému. Můžeme podávat také jako samostatný pokrm se salátem.
Další recepty:
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Jáhlová kaše na sladko kterou při podávání doplníme kompotem.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Chléb s podmáslím upečeme.
Rýžová kaše s čokoládou.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Krupicová polévka recept.
Kroupová kaše na sladko
Krupicová kaše s vejci vykouzlí na stole lahodnou chuť.