Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > krupicová kaše zapečená

Krupicová kaše zapečená

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr mléka, 130 g krupice, špetka soli, 60 g cukru, 60 g másla, 4 vejce, vanilka, muškátový oříšek, citrónová kůra, 50 g rozinek

Recept na přípravu:

V nepatrně osoleném mléce uvaříme krupici na kaši. Do horké vložíme vanilku, špetku strouhaného muškátového oříšku, strouhanou citrónovou kůru a lžičku másla. Necháme vychladnout a vmícháme žloutky utřené s cukrem a rozinkami.Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh s bílků. Kaši vlijeme do máslem vymazané zapékací mísy, povrch poklademe kousky zbýlého másla a zapékáme asi půl hodiny.

Další recepty:
Rýžová kaše s čokoládou.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Chléb s podmáslím upečeme.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Jáhlová kaše na sladko kterou při podávání doplníme kompotem.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Krupicová polévka recept.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Kroupová kaše na sladko

Recepty
Motto

Krupicová kaše zapečená vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.