Recepty > polévky > krupicová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 dkg mletého masa, 1-2 vydlabané vnitřky žemle, špetka mletého muškátového oříšku, pepř, sůl, špetka solamylu
Recept na přípravu:
Mleté maso smícháme s vnitřkem žemle, trochu pokropíme vodou, okořeníme mletým muškátovým oříškem, pepřem, mírně osolíme. Spojíme solamylemm a vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme malé kuličky a zaváříme je do vroucí zeleninové polévky.
Další recepty:
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Drůbeží játra na cibulce která podáváme s chlebem.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Dršťkovka z hlívy ústřičné.
Bramborová česnečka s kořením.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Krémová česnečka s brambory.
Krupicová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželovou natí.
Bramboračka na kyselo kterou ochutíme octem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Krupicová polévka se zeleninou
Krupicová polévka mají své chuťové kouzlo.