Recepty > polévky > krupicová polévka se zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 5 porcí: 2 dkg másla, 5 dkg krupice, 10 dkg zeleniny (čerstvá mrkev, celer, petržel a kapusta), sůl, jíška ze 2 dkg másla a 2 dkg mouky, tlučený květ, zelená čerstvá petrželka
Recept na přípravu:
Na másle si krupici osmažíme do růžova. V osolené vodě povaříme na jemné nudličky nakrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel a spařenou kapustu). Poté zahustíme světložlutou jíškou, zavaříme osmaženou krupici a dukladně ji povaříme. Před podáváním přidáme do polévky špetku květu a zelenou petrželku.
Další recepty:
Krupicová polévka s vajíčkem a strouhaným sýrem.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka z krup a zelí
Krupicová polévka se zeleninou přináší na talíře svoji chuť.