Recepty > polévky > krupicové nočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g másla, trocha soli, 1 vejce, 3-4 lžíce mléka, 30-50 g krupice, 1 lžíce jemně nasekaných bylinek (tymián, saturejka, petrželka, bazalka)
Recept na přípravu:
Máslo, sůl a vejce utřeme a po částech střídavě vmícháváme mléko a krupici až je těsto pěkně husté. Necháme asi hodinu odpočinout, pak vmícháme bylinky, lžičkou vykrajujeme a tvarujeme malé nočky, vkládáme do polévky a vaříme asi 8 minut. Krupicové nočky se hodně navařují, je lépe je tvořit menší.
Další recepty:
Polévka se sýrovými nočky které necháme zavařit.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Houbový svítek se strouhankou.
Bavorský bramborový salát podáváme vychlazený.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Krupicový svítek osladíme, povaříme.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Kapustová polévka se slaninou do které přidáme brokolici.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Polévka z droždí s nadrobno nasekanou pažitkou.
Nočky z droždí
Krupicové nočky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.