Recepty

Recepty > polévky > krupicové nočky s bazalkou do polévky

Krupicové nočky s bazalkou do polévky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

20 g másla, 1 vejce, 1 lžíce hotového vývaru, 60 g krupice, 1 lžička bazalky, sůl

Recept na přípravu:

Máslo rozetřeme se solí, přidáme vajíčko, lžíci vývaru, sůl a bazalku. Dobře promícháme a přisypeme krupici. Smícháme a necháme 10 minut stát. Poté lžičkou vykrajujeme malé nočky, které vhazujeme do vroucí osolené vody (můžeme je také vařit přímo v polévce). Když vyplavou na hladinu (za asi 3-4 minuty), jeden rozkrojíme a ochutnáme, zda je hotový. Poté nočky vyjmeme a na cedníku prolijeme studenou vodou.

Další recepty:
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Brusinková omáčka k sýru kterou připravíme z bešamelového základu.
Boršč bez masa s uzeným tofu.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Nočky do rajské polévky ve které je zavaříme.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Nočky do polévky z mouky jsou hotové, když vyplavou na povrch.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Boršč z červené řepy bez masa se strouhanou mrkví.
Krupicové nočky

Recepty
Motto

Krupicové nočky s bazalkou do polévky přináší na talíře vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.