Recepty > polévky > krupicové noky
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g másla, 2 žloutky, 100 g krupice, sůl, sníh ze 2 bílků
Recept na přípravu:
Do utřeného másla přimícháme žloutky, krupici, potřebné množství soli a nakonec pevně ušlehaný sníh ze dvou bílků. Malou lžící vykrajujeme nočky, které vkládáme do vařící polévky a vaříme ještě alespoň 1/4 hodiny.
Další recepty:
Houbový svítek se strouhankou.
Bavorský bramborový salát podáváme vychlazený.
Polévka z droždí s nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka se sýrovými nočky které necháme zavařit.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Krupicový svítek osladíme, povaříme.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Bramborový svítek k dochucení.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Kapustová polévka se slaninou do které přidáme brokolici.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Nočky z droždí
Krupicové noky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.