Recepty > polévky > krupicové noky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
3/8 litru (necelé 4 dl) mléka, 150 g krupice hrubé, sůl, 40 g másla, 3 vejce
Recept na přípravu:
Mléko vaříme, přidáme krupici hrubou (necelou kompotovou misku), sůl a 5 minut za stálého míchání vaříme. Pak vložíme máslo a dále vaříme, až se těsto nechytá dna nádoby. Po prochladnutí vmícháme vejce. Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme noky, vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme 6 minut, propláchneme ve studené vodě a vložíme do polévky.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Rajská omáčka z protlaku.
Kapání do polévky
Krupicové noky do polévky mají své chuťové kouzlo.