Recepty

Recepty > polévky > krupková houbová polévka

Krupková houbová polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/4 kg čerstvých hub (nebo 1 hrnek sušených, předem namočených), 1,25 litru vody, 3 vrchovaté lžíce velkých krup, 1 krajíc chleba, petrželka, mletý pepř, snítka libečku, 1 vejce vařené natvrdo, sůl

Recept na přípravu:

Očištěné a pokrájené houby dáme vařit do osolené vody. V jiném hrnci uvaříme kroupy, které předtím rozdrtíme v moždíři nebo umeleme v mlýnku. Vaříme je do šlemovita, pak je procedíme, vodu slijeme, kroupy přidáme k houbám a ještě povaříme. Na talíř dáme opražené kousky chleba, zalijeme horkou polévkou a zasypeme zelenou sekanou petrželkou, opepříme. K houbám můžeme přidat při vaření malou snítku libečku, kterou pak odstraníme. Do hotové polévky můžeme ještě posekat vejce vařené natvrdo.

Další recepty:
Kuřecí játra s jogurtem podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Kuřecí špíz s jogurtem pečeme asi 20 minut.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Kyselá houbová omáčka s kouskem másla.
Fazolačka z červených fazolí ze které odstraníme bobkové listy a kuličky koření.
Houbová polévka na kyselo zředěná horkou vodou.
Zelňačka z uzeného kolena chutná s pečivem.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Hovězí guláš na červeném víně s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Houbová polévka se smetanou kterou ozdobíme zelenou petrželí.
Houbová polévka

Recepty
Motto

Krupková houbová polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.