Recepty > kuře > krůta na celeru
Potřebné suroviny:
4 porce krůty
sůl
mletý černý pepř
30 g sádla
250 g celeru
1 cibule
cukr
citrónová šťáva
jemně sekaná zelená petrželová nať
Postup přípravy:
Omyté krůtí maso osolíme, okořeníme mletým pepřem a zprudka opečeme na rozpáleném sádle z obou stran. Přidáme očištěný celer nakrájený na kostky a cibuli nasekanou nadrobno, osmažíme, podlijeme a udusíme doměkka. Nakonec, podle vlastní chuti, ochutíme cukrem, citrónovou šťávou a najemno sekanou zelenou petrželkou.
Další jídla:
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůta na houbách s vařenými brambory.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Cuketa na kari ke které přilijeme kokosové mléko.
Krůta na pomerančích s brambory.
Králík na víně s omáčkou.
Kachna na medu s brambory.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Pečený krocan recept
Recept na přípravu jídla krůta na celeru přináší na talíř inspiraci.