Recepty > kuře > krůta na pomerančích
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2,5 kg krůty, 3 pomeranče, brambory, mouku, máslo, sůl, pepř, na omáčku kukuřici, zakysanou smetanu, jablko, alobal
Postup přípravy:
Krůtu vložíme do vymazeného pekáče, pokapeme pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme, dovnitř vložíme jablko, podlijeme vodou, přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby a během pečení podléváme vodou. Pečeme 2,5 hodiny. Během pečení si připravíme brambory: Na neloupaných bramborách uděláme nožem kříž a položíme každý brambor zvlášť do alobalu nařezaným nahoru. Když se krůta peče asi 1,5 hodiny, přidáme brambory (potřebují asi 45 min při 200 °C). Do výpeku přidáme pomerančovou kůru, trochu pepře, smetanu a povaříme 2-3 minuty.
Další jídla:
Dušená mrkev s kuřecím masem a vařeným bramborem.
Úhoř na víně dušený pod pokličkou.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi nebo rýží.
Rajská polévka s rýží předem uvaženou.
Zapékané kuřecí maso s brokolicí podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky.
Kuře s rýží zalijeme omáčkou.
Vepřová pečeně na víně zahuštěná moukou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s bramborem.
Kuřecí nudličky s rýží necháme odležet a osmažíme.
Pečená krůta s nádivkou při pečení hojně polévaná šťávou.
Pečené kuře na bazalce během pečení poléváme šťávou.
Bažantí polévka
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo krůta na pomerančích.