Recepty > kuře > krůta na ruský způsob
Potřebné suroviny:
1 krůta (o váze cca. 3 kg)
100 g uzené slaniny
drůbeží vývar
200 g mrkve
150 g celeru
100 g sterilovaného zeleného hrášku
1 l rajčatové omáčky
Postup přípravy:
Očištěnou a omytou krůtu protkneme plátky uzené slaniny, osolíme, podlijeme drůbežím vývarem a za častého polévání vlastní šťávou upečeme ve vyhřáté troubě. Podle potřeby podléváme drůbežím vývarem. Když je krůta poloměkká, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a dopečeme. Upečenou krůtu rozporcujeme, vložíme do hrnce, přidáme hrášek, zalijeme rajčatovou omáčkou a pod pokličkou dusíme 15 minut. Kořenovou zeleninu, která se pekla spolu s krůtou, podáváme jako přílohu nebo ji nakrájíme na malé kousky a zamícháme do rajčatové omáčky.
Další jídla:
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Ruský boršč posypeme posekanou petrželkou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůta na houbách s vařenými brambory.
Cuketa na kari ke které přilijeme kokosové mléko.
Krůta na pomerančích s brambory.
Králík na víně s omáčkou.
Kachna na medu s brambory.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečený krocan recept
Recept na přípravu jídla krůta na ruský způsob přináší na talíř inspiraci.