Recepty

Recepty > kuře > krůta na ruský způsob

Krůta na ruský způsob

Potřebné suroviny:

1 krůta (o váze cca. 3 kg)
100 g uzené slaniny
drůbeží vývar
200 g mrkve
150 g celeru
100 g sterilovaného zeleného hrášku
1 l rajčatové omáčky

Postup přípravy:

Očištěnou a omytou krůtu protkneme plátky uzené slaniny, osolíme, podlijeme drůbežím vývarem a za častého polévání vlastní šťávou upečeme ve vyhřáté troubě. Podle potřeby podléváme drůbežím vývarem. Když je krůta poloměkká, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a dopečeme. Upečenou krůtu rozporcujeme, vložíme do hrnce, přidáme hrášek, zalijeme rajčatovou omáčkou a pod pokličkou dusíme 15 minut. Kořenovou zeleninu, která se pekla spolu s krůtou, podáváme jako přílohu nebo ji nakrájíme na malé kousky a zamícháme do rajčatové omáčky.

Další jídla:
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Ruský boršč posypeme posekanou petrželkou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůta na houbách s vařenými brambory.
Cuketa na kari ke které přilijeme kokosové mléko.
Krůta na pomerančích s brambory.
Králík na víně s omáčkou.
Kachna na medu s brambory.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečený krocan recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla krůta na ruský způsob přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.