Recepty > kuře > krůta na zelí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 větší cibule, celá krůta, mletý pepř, 1 svazek naťové petržele, 300 g sádla, sůl, 3 dl vody, kysané zelí
Postup přípravy:
Krůtu osolíme, dovnitř vložíme 100 g sádla, otvor zašijeme a pečeme ji na sádle za občasného polévání při teplotě 220 °C 2-3 hodiny. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme zelí a podlijeme. Dusíme, dokud se všechna nevyvaří. Poté přidáme nasekanou petrželku a pepř a promícháme. Upečenou krůtu vyjmeme z pekáče, na výpek naklademe zelí, promícháme, navrch položíme krůtu a společně vrátíme do trouby. Pečeme za občasného promíchání dalších 10 minut. Zelí je hotovo, když vsákne všechnu tekutinu a nabude hnědé barvy. Krůtu rozkrájíme na porce a narovnáme na jednu stranu mísy, na druhou navršíme zelí. Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.
Další jídla:
Segedínský guláš podáváme s chlebem nebo houskovým či bramborovým knedlíkem.
Kuře na paprice s knedlíkem několik minut provaříme.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Kuře na paprice s rýží.
Bavorská svíčková kterou poklademe brusinkami.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Krůtí maso na paprice zahustíme Solamylem.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme chvilku zapéct do křupava.
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo krůta na zelí.