Recepty > kuře > krůta pečená na másle
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 menší krůta, sůl, koření na krůtu nebo kuře, 150 g slaniny, drůbeží vývar z kostky, 120 g másla
Postup přípravy:
Očištěnou a omytou krůtu osolíme, okořeníme, prsíčka a stehna prošpikujeme hranolky ze slaniny, ze stehen odstraníme tvrdé šlachy. Krůtu celou potřeme trochou rozehřátého másla, položíme ji přední stranou na pekáč, podlijeme drůbežím vývarem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme přykryté za občasného přelití podlití vývarem a potření máslem. Když vrchní strana zezlátne, krůtu obrátíme a dopékáme ji i z druhé strany. Ke konci pečení krůtu obložíme zbylými plátky slaniny a stále potíráme máslem. Ke konci pečení krůtu odkryjeme a dopečeme do křupavé kůrčičky. Měkké maso můžeme vyjmout a naporcovat. Výpek zalijeme vodou, rozmícháme, vypečenou šťávu seškrábneme a společně povaříme.
Podáváme s bramborem nebo knedlíkem přelitým vypečenou šťávou.
Další jídla:
Pečené kuře na bazalce během pečení poléváme šťávou.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Úhoř na másle zasypaný petrželkou.
Grilované kuřecí plátky podáváme s chlebem.
Kotlety na česneku s brambory.
Kuřecí plátky na kari zalité sosem.
Pečená kuřecí stehna na másle a slanině v troubě upečeme do měkka.
Kuře na česneku pečeme přibližně 1 hodinu.
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení často poléváme šťávou.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Štika na másle dozlatova.
Pečené krůtí krky
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo krůta pečená na másle.