Recepty

Recepty > kuře > krůta s nádivkou pečená na majoránce

Krůta s nádivkou pečená na majoránce

Potřebné suroviny:

1 menší mražená krůta
15 dkg slaniny
sůl
kmín
3 vejce
6 rohlíků
špetka muškátového oříšku
majoránka

Postup přípravy:

Krůtu rozmrazíme, okořeníme ze všech stran kmínem a majoránkou a vložíme do pekáče. Připravíme nádivku z rohlíků, vajíček, špetky muškátového oříšku, slaniny a soli. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme rozšlehané vajíčka, muškátový oříšek a na kostičky nakrájenou slaninu, vše spojíme a dle chuti dosolíme. Krůtu naplníme nádivkou, pečeme přikryté za občasného podlévání v troubě vyhřáté na 200°C asi 1,5 hodiny. Podáváme spolu s nádivkou.

Další jídla:
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Cuketa na kari ke které přilijeme kokosové mléko.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kachna na medu s brambory.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Ruský boršč posypeme posekanou petrželkou.
Krůta na houbách s vařenými brambory.
Krůta na pomerančích s brambory.
Králík na víně s omáčkou.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Pečený krocan recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla krůta s nádivkou pečená na majoránce přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.