Recepty > kuře > krůtí batůžek
Potřebné suroviny:
150 g krůtích prsou
sůl
pepř
1 plátek šunky
1 plátek sýru eidam
20 g čerstvých žampionů
pórek
bílé víno
olej
Postup přípravy:
Krůtí prsní sval rozkrojíme jak knihu, naklepeme osolíme a opepříme. Na tento naklepaný plátek masa položíme plátek šunky a sýra. Dále přiložíme pokrájené žampiony s pórkem a přeložíme do tvaru kapsy, kterou spojíme jehličkami. Opékáme na rozpáleném omastku jemně dozlatova. Olej slijeme, maso zalijeme připraveným bílím vínem a podusíme. Podáváme jemně přelité zbytkem vína.
Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůta na pomerančích s brambory.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Cuketa na kari ke které přilijeme kokosové mléko.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna na medu s brambory.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Ruský boršč posypeme posekanou petrželkou.
Krůta na houbách s vařenými brambory.
Králík na víně s omáčkou.
Pečený krocan recept
Recept na přípravu jídla krůtí batůžek přináší na talíř inspiraci.