Recepty > kuře > krůtí guláš s kysaným zelím
Potřebné suroviny:
250 g krůtích prsou, 400 g kysaného zelí, 1 cibule, 1 kyselé jablko, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička majoránky, 1 lžička sladké mleté papriky, 100 ml zeleninového vývaru, 1 brambor, 100 g kysané smetany, sůl, mletý pepř, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 lžíce přepuštěného másla, 1 lžíce nasekané zelené petrželky
Postup přípravy:
Kysané zelí pokrájíme (pokud není dostatečně jemně nakrájené), cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z jablka odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme majoránkou, mletou papriku, kysané zelí a nakrájené jablko. Zalijeme vývarem, promícháme a dusíme asi 20 minut pod pokličkou. Zatím oloupeme a omyjeme brambor, jemně ho nastrouháme a zamícháme do zelí. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, promícháme a znovu přivedeme do varu. Krůtí maso nakrájíme na kostky. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na větší kousky. Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a maso a papriky na něm smažíme asi 5 minut. Poté osolíme a vmícháme do zelí. Před podáváním guláš posypeme nasekanou zelenou petrželí.
Další jídla:
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na bramboráky se zelím smažené dozlatova.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuřecí maso na ananasu usmažíme na rozpáleném oleji.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Krůtí guláš
Recept na přípravu jídla krůtí guláš s kysaným zelím přináší na talíř svoji chuť.