Recepty > kuře > krůtí krky pečené na česneku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 krůtí krky, 1 lžíce celého kmínu, 2 lžíce drceného kmínu, 1 kuličky černého pepře, 2 chilli papričky, 2 velké cibule, 7 stroužků česneku, sůl, 1,5 dcl vína, olej
Postup přípravy:
Smícháme koření a 3 stroužky prolisovaného česneku, potřeme krky a uložíme je v chladu. Cibuli nakrájíme na větší kusy, zbylé 4 stroužky česneku na plátky a necháme v pekáči na rozehřátém oleji rozvonět, přidáme krky, které zprudka orestujeme a podlijeme vodou. Pečeme v zakrytém pekáči při 190-200 °C 30 minut, poté krky obrátíme, snížíme teplotu na asi 180°C a dopečeme dalších přibližně 30 minut. Každých přibližně 10 minut poléváme výpekem, případně doplníme vodou. Ke konci pečení podlijeme vínem. Maso by mělo být již měkké, takže krky vyjmeme a šťávu rozmixujeme, podle potřeby zahustíme a ochutíme.
Jako přílohu podáváme těstoviny, rýži či brambory.
Další jídla:
Kuřecí plátky na kari zalité sosem.
Polévka z kuřecích krků pro kterou maso obereme.
Kuře na česneku pečeme přibližně 1 hodinu.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Grilované kuřecí plátky podáváme s chlebem.
Hlíva s těstovinami podle chuti dosolíme a podáváme.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Polévka cibulačka se sýrem a petrželkou.
Pečené kuře na bazalce během pečení poléváme šťávou.
Krémová bramboračka se žampiony do které vlijeme smetanu.
Kotlety na česneku s brambory.
Pečené krůtí krky
Recept, podle kterého je hračka připravit krůtí krky pečené na česneku.