Recepty > kuře > krůtí maso na cibuli
Potřebné suroviny:
400 g vykostěného krůtího masa
1 lžičky mletého cukru
4 cibule
40 g sádla
1 bobkový list
tymián
mletá skořice
zázvor
drůbeží vývar
1 stroužek česneku
nadrobno nasekaná zelená petrželová nať
Postup přípravy:
Vykostěné krůtí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a poprášíme cukrem. Cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme krůtí maso a opečeme. Potom ochutíme bobkovým listem a tymiánem, posypeme mletou skořicí a zázvorem, zalijeme drůbežím vývarem a udusíme doměkka. Nakonec přimícháme rozetřený česnek a drobně sekanou zelenou petrželovou nať.
Další jídla:
Cuketa na kari ke které přilijeme kokosové mléko.
Ruský boršč posypeme posekanou petrželkou.
Králík na víně s omáčkou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůta na pomerančích s brambory.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna na medu s brambory.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Krůta na houbách s vařenými brambory.
Pečený krocan recept
Recept na přípravu jídla krůtí maso na cibuli přináší na talíř inspiraci.