Recepty

Recepty > kuře > krůtí maso na moravance

Krůtí maso na moravance

Potřebné suroviny:

2 porce: 2 sklenice moravanky, vegeta, 1 krůtí stehno, 2 smetany, 1 kelímek kysané smetany, sůl, 15 dkg slaniny

Postup přípravy:

Větší krůtí stehno vložíme do pekáče. Osolíme, lehce posypeme kmínem, poklademe plátky slaniny a podlijeme. Krůtí stehno upečeme doměkka. Poté vyndáme maso a do výpeku dáme obě malé sklenice moravanky bez nálevu. Kdo nechce ostřejší, může ji propláchnout. Přidáme trochu hladké mouky, smetanu a necháme asi 20 minut povařit, až moravanka změkne, ale nemusí být úplně měkká. Omáčku ochutíme solí a vegetou podle potřeby. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Do omáčky vložíme prohřát maso. Krůtí maso na moravance podáváme s knedlíkem.

Další jídla:
Drůbeží čína s těstovinami a zeleninou.
Kuře na paprice se smetanou rozkrájíme na čtyři kusy...
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Rizoto na kari dochutíme sojovou omáčkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Čína z kuřecího masa je připravena ve tvaru nudliček.
Kuře na Moravance

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla krůtí maso na moravance přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.