Recepty > kuře > krůtí maso na moravance
Potřebné suroviny:
2 porce: 2 sklenice moravanky, vegeta, 1 krůtí stehno, 2 smetany, 1 kelímek kysané smetany, sůl, 15 dkg slaniny
Postup přípravy:
Větší krůtí stehno vložíme do pekáče. Osolíme, lehce posypeme kmínem, poklademe plátky slaniny a podlijeme. Krůtí stehno upečeme doměkka. Poté vyndáme maso a do výpeku dáme obě malé sklenice moravanky bez nálevu. Kdo nechce ostřejší, může ji propláchnout. Přidáme trochu hladké mouky, smetanu a necháme asi 20 minut povařit, až moravanka změkne, ale nemusí být úplně měkká. Omáčku ochutíme solí a vegetou podle potřeby. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Do omáčky vložíme prohřát maso. Krůtí maso na moravance podáváme s knedlíkem.
Další jídla:
Drůbeží čína s těstovinami a zeleninou.
Kuře na paprice se smetanou rozkrájíme na čtyři kusy...
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Rizoto na kari dochutíme sojovou omáčkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Čína z kuřecího masa je připravena ve tvaru nudliček.
Kuře na Moravance
Recept na přípravu jídla krůtí maso na moravance přináší na talíř svoji chuť.