Recepty > kuře > krůtí maso na zeleninové paprice a rajčatech
Potřebné suroviny:
400 g krůtího masa
sůl
mletý černý pepř
rostlinný olej
1 cibule
4 zeleninové papriky
2 rajčata
1 lžíce kečupu
oregano
Postup přípravy:
Omyté vykostěné krůtí maso nakrájíme na řízky, které naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Poloměkké maso vybereme a nakrájíme na nudličky. V oleji od opékání masa osmažíme cibuli nasekanou nadrobno, přidáme nakrájené zeleninové papriky bez jádřinců, osmažíme, podlijeme, vložíme zpět nakrájené maso, podusíme 20 minut. Potom přidáme rajčata nakrájená na osminky, kečup a oregano, promícháme a pod pokličkou udusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.
Další jídla:
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Krůta na pomerančích s brambory.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Cuketa na kari ke které přilijeme kokosové mléko.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Krůta na houbách s vařenými brambory.
Ruský boršč posypeme posekanou petrželkou.
Králík na víně s omáčkou.
Krůtí maso na kari
Recept na přípravu jídla krůtí maso na zeleninové paprice a rajčatech přináší na talíř inspiraci.