Recepty > kuře > krůtí maso se zelenými fazolkami
Potřebné suroviny:
400 g vykostěného krůtího masa
sůl
2 stroužky česneku
strouhaný muškátový oříšek
tuk na vymazání pekáče
1 cibule
drůbeží vývar
400 g mladých zelených fazolek
1 lžíce tuku na vymazání mísy
2 rajčata
2 vejce
150 g sýra ementál
100 ml smetany
bazalka
Postup přípravy:
Očištěné a omyté maso osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme strouhaným muškátovým oříškem, vložíme do vymazaného pekáče, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, podlijeme drůbežím vývarem a udusíme doměkka. Upečené maso necháme vychladnout a potom je umeleme spolu s upečenou cibulí. Mladé zelené fazolky očistíme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Potom je promícháme s umletým masem a vložíme do vymazané ohnivzdorné mísy. Povrch pokryjeme rajčaty nakrájenými na plátky, zalijeme vejci rozšlehanými se strouhaným ementálským sýrem a se smetanou, posypeme bazalkou a zapečeme ve vyhřáté troubě.
Další jídla:
Cuketa na kari ke které přilijeme kokosové mléko.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Krůta na houbách s vařenými brambory.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Ruský boršč posypeme posekanou petrželkou.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Králík na víně s omáčkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůta na pomerančích s brambory.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Krůtí maso na kari
Recept na přípravu jídla krůtí maso se zelenými fazolkami přináší na talíř inspiraci.