Recepty > kuře > krůtí maso v mrkvi
Potřebné suroviny:
400 g krůtího masa, 2 cibule, 200 g mrkve, kvalitní rostlinný olej, sůl, 1 bobkový list, tymián, 1 stroužek česneku, 1 celý černý pepř, citronová šťáva, drůbeží vývar nebo voda, 100 g bílého jogurtu
Postup přípravy:
Omyté maso nakrájíme na kostky. Očištěnou cibuli nasekáme nadrobno a očištěnou mrkev nastrouháme na struhadle. Cibuli a mrkev zpěníme na oleji a vložíme nakrájené maso. Lehce osolíme, přidáme bobkový list, tymián a několik zrnek celého pepře, rozetřený česnek a citronovou šťávu. Vše podlijeme drůbežím vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme. Nakonec přimícháme bílý jogurt na zjemnění.
Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Krůta na houbách s vařenými brambory.
Cuketa na kari ke které přilijeme kokosové mléko.
Ruský boršč posypeme posekanou petrželkou.
Králík na víně s omáčkou.
Krůta na pomerančích s brambory.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Pečený krocan recept
Recept na přípravu jídla krůtí maso v mrkvi přináší na talíř inspiraci.