Recepty

Recepty > kuře > krůtí řízek z Kyjeva

Krůtí řízek z Kyjeva

Potřebné suroviny:

1 balení krůtích prsou bez kůže
120 g hladké mouky smíchané se solí a pepřem
3 rozšlehaná vejce
200 g strouhanky
olej na smažení
Česnekové máslo:
3 stroužky česneku
150 g změklého másla
70 g nasekané petrželky
sůl
mletý pepř

Postup přípravy:

Nejdříve připravíme česnekové máslo. Máslo utřeme s česnekem, přidáme nasekanou petrželku, ochutíme solí a pepřem a zabalíme jej do potravinářské fólie a dáme minimálně na 2 hodiny do mrazáku. Krůtí prsa nakrájíme na středně velké díly, každý z obou stran osolíme, ostrým nožem nařízneme a utvoříme v něm kapsu. Do kapsy vložíme 1-2 plátky česnekového másla. Poté plněná krůtí prsa obalíme v klasickém trojobalu (mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance). Na pánvi rozehřejeme takové množství oleje, aby v něm byly řízky do poloviny ponořené a smažíme je z obou stran asi 6 minut. Předsmažené řízky rozložíme na rošt trouby předem vyhřáté na teplotu 200°C a dopečeme je, aby byly řízky hotové, maso měkké a zároveň křehké.

Další jídla:
Kuřecí stehna na zelenině dopečeme nezakrytá.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Omáčka z uzené slaniny podávaná s vařenými brambory.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Cuketa v sýrovém těstíčku podáváme s bramborem a dresinkem.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Kuřecí závitky s libečkem pečené v troubě.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Játrová omáčka s rýží kterou dusíme doměkka.
Pečená krůtí stehna s vhodnou přílohou.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Krůtí řízky recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla krůtí řízek z Kyjeva přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.