Recepty

Recepty > kuře > krůtí stehno a la bažant

Krůtí stehno a la bažant

Potřebné suroviny:

1,5 kg horního krůtího stehna s kostí a kůží, 200 g uzeného špeku, 500 g cibule, 50 g česneku, 1 balíček kmínu, 4 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 20 kuliček pepře, čerstvý tymián, 100 ml bílého vína, 0,5 l drůbežího vývaru, 0,4 kg divoké rýže, 4 hřebíčky, máslo, olej na opečení masa, sůl, pepř

Postup přípravy:

Krůtí stehno s kostí osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Do pekáčku si připravíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme česnek podle své chuti a bobkový list, kmín, nové koření, celý pepř a můžeme i čerstvý tymián. Maso zprudka opečeme na oleji a vložíme do pekáčku na základ. Výpek na pánvi zalijeme jedním deci bílého vína a maso jím podlijeme. Přidáme ještě půl litru vývaru a pečeme v troubě doměkka asi hodinu až 3 hodiny při 150 °C. Během pečení maso pravidelně přeléváme výpekem a obracíme. Krůtí stehno a la bažant podáváme s dušenou divokou rýží a polijeme výpekem.

Další jídla:
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Husí játra jako minutka s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Krůtí stehno po provensálsku

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla krůtí stehno a la bažant přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.