Recepty > kuře > krůtí stehno na kari
Potřebné suroviny:
krůtí stehno, 25 dkg slaniny vcelku, 10 dkg másla, 1 velká cibule, 2 dl smetany, kari koření, sůl, drůbeží vývar
Postup přípravy:
Stehno prošpikujeme slaninou, osolíme. Můžete si stehno rozříznout na horní a dolní část. Cibuli nakrájíme na kostičky, zbytek slaniny také na kostičky a na másle osmažíme. Přidáme kari, asi 2 lžíce, pak položíme stehno a opečeme ze všech stran. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyndáme jej a vypečenou šťávu zaprášíme moukou, podlijeme trochou vývaru, povaříme a nakonec nalijeme smetanu. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Další jídla:
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Husí játra jako minutka s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Krůtí stehno po provensálsku
Recept na přípravu jídla krůtí stehno na kari přináší na talíř svoji chuť.